Sunday, February 25, 2007

"η μοιρα θα σε βρει στο δρομο που πηρες για να την αποφυγεις" λεει μια παλια περσικη παροιμια και μενα αυτο το αποφθεγμα με εχει στοιχειωσει. τελευταια κρουση πριν καμια ωρα. "ελα στο παρτυ. θα περασουμε τελεια. ειχε και γενεθλια προχτες η χ και θα ειναι πολυ καλο το θεμα". η χ ειναι δεν ειναι 23. τα ατομακια με μπαντες ασχολουνται. τα πιτσιρικια μου απο το στουντιο που μεγαλωσανε και εχουνε φτιαξει και ματαφτιαξει κι αλλες μπαντες και με αγαπανε πολυ και παντα με καλουνε στα παρτυ και στα live τους. γιατι τα λεω ολα αυτα θα μου πεις τωρα. τα λεω γιατι γαμω το κερατο μου εγω δεν ακουσα το billy jean απο m. fucking jackson οταν βγηκε και κατεληξα να το χορευω(;) αποψε, μαζι με duran duran , modern talking, sandra και "maria mantalena" και με madona και οχι δεν ηταν το "you get into the groove for you got to prove your love to me" το οποιο ειναι κομματαρα διασκευασμενο παντα. και τωρα θα μου πεις "ρε κρυοκωλε χαβαλε κανανε τα ατομακια.βαλανε κι απ'αυτα για να γουσταρουμε. πρωτη φορα ειναι;" αμ,δε! παιζει ολοκληρο ιδεολογικο υποβαθρο απο πισω σχεδον το ιδιο που ειχαμε εμεις με τα 60's τοτε που παρακαλαγαμε να γινει κατι να σταματησει εκεινη η παπαρια η 80ιλα και μας λυπηθηκε ο καλος θεουλης και εγινε η αναβιωση του garage-punk και περασαμε κατι αξεχαστες καταστασεις. γιατι απο τ'αλλα τα postpunk λιγα ειχαν παραμεινει να μας κρατανε τ'αυτια ανοιχτα. τουλαχιστον "με τα ξερα" ακουσαμε και λιγο joy division και καταφερα και εκανα και μια παραγγελια το "they walked in line". και θα μου πεις ρε μεγαλε προτιμας την "χαρα" των joy division απο την χαρα των αλλων "εμπορικων" των 80's; και θα σου πω "ενταξει και γω χτες ξεπατωθηκα 4 ωρες με salsa που δεν ειναι και το πιο ψαγμενο ειδος αλλα δεν και flock of seaguls ρε γαμωτο". ναι προτιμω να ακουω joy division απο duran duran κι ας ειναι postparty γενεθλιων.

Saturday, February 17, 2007

1. οταν ημουν 4-5 με τον πρωτο κολλητο που μενει ακομα διπλα μου ανεβηκαμε στην κοινη μαντρα αναμεσα στα σπιτια μας και αποφασισαμε οτι μπορουσαμε και επρεπε να πεταξουμε. τα 2-2μιση μετρα της μαντρας φανταζουν 30 οταν εισαι σε αυτην την ηλικια. η πτηση ηταν μια αξεπεραστη εμπειρια που δεν ξερω πως να την περιγραψω αλλα την θυμαμαι ατοφια ακομα. προσγειωθηκα με το αριστερο μαγουλο. ενιωσα μεγαλυτερο πονο οταν ειδα οτι το κολληταρι επεσε με τα ποδια.

2 ειχαμε αγορασει ολοι εμφανισεις της ομαδας μας. εμενα για καποιο λογο ο δικεφαλος ηταν ραμενος στο κεντρο της κατακιτρινης μπλουζας και ο μαγαζατορας δεν την αλλαζε με τιποτα ο παλιοβιοτεχνιας. τον καταραστηκα κι εκλεισε.

3 οταν την ειδα μεσα σε κεινο το ασπρο φορεμα να βολταρει με την οικογενεια της στην παραλια οτι αιμα ειχα ηρθε κι εκατσε στο προσωπο μου κι το κανε να παρει φωτια. αν ημουν 5 χρονια μεγαλυτερος δεν θα το γλυτωνα το εγκεφαλικο. ημουν 16 και προσπαθουσα να τους γ.... τα λυκεια.

4 ανακαλυψα οτι οταν για καποιο οποιο λογο κατι μεσα μου,μου λεει "κανε το" ή "μη το κανεις" καλο εινα να το ακουω αυτο το κατι. οσες φορες το ακολουθησα δεν καταλαβα απο τι γλυτωσα. καταλαβα ομως πολλα, συνηθως ασχημα, οταν δεν το ακολουθησα.

5 το τελευταιο μου αποφθεγμα: "οταν εισαι για πολυ καιρο στα ψωνια και δεν εισαι και ο τυπος που πολυτσεκαρει τα ρεστα συνηθως καταληγεις με πολλες καλπικες λιρες στις τσεπες σου που με τη σειρα σου θα τις δωσεις καπου αλλου που και παλι δεν θα πολυνοιαστουν με τι τους πληρωνεις. το προβλημα αρχιζει οταν καποιος σου ζηταει να τον πληρωσεις μονο με τις αληθινες, με τις χρυσες -εδω και τωρα- και συ δεν εχεις ουτε το χρονο να το κανεις αυτο εδω και τωρα, ουτε και την διαθεση για ξεσκαρταρισμα."

σορρυγκαλ, σεξπυρ,σερρυ,ε,σιγκμ.