Sunday, December 22, 2013

Last Drive 2013


οχι δεν πηγα στα "30" των last drive διοτι πρωτον, όταν αναβληθηκε μια σημαντικη δουλεια που ειχα να κανω την παρασκευη, εμαθα ότι το λαιβ ηταν ηδη sold out, και δευτερον, απο το σαββατο το πρωι ειμαι με ένα 38μισαρι που δεν λεει να φυγει οποτε δεν ειχα κουραγια για κραιπαλες σαββατο βραδυ που εμαθα ότι "λογικα θα βρω εισιτηριο".

τους εχω δει 32 φορες σε μια 6ετια, με δυο+  ετη εξ αυτων, να ζω στο εξωτερικο, όταν ηταν στα garageντουζενια τους και μονο κανα δυό φορες μετα (post-nirvana και seattle) που το σκληρυναν το πραμα, οποτε, ναι, ηθελα και επρεπε να ειμαι εκει και γι'αυτό το reunion. ημουν στα "20" τους βεβαια.

το σχολιο μου παει σε οσους βρισκουν παντα κατι πουν, ενώ ξεχνουν ότι όταν καποιοι, όχι πανω από 300-400, τους βλεπαμε και παρτάραμε καθε βδομαδα με αυτές τις μπαντες, (σημ.τους anti-tropau council τους ξερει κανεις από σας; γιουτιουμπίστετους! θα με θυμηθητε!) οι σημερινοι αποθεωτες τους και σχολιαστες μου, τοτε ακουγαν από "ξενα" ;-) στην καλυτερη creedence clearwater revival, μετα guns and roses και επισης θεωρουσαν τον μπονάτσο... υπερ-ροκά, μην σας πω μεγαλυτερο κι από τον βασιλης!

είναι που περασανε τα χρονια και ξεχαστηκαμε(;) , πιασανε τα ποστα και τον πάπα από τα τεστίκουλος... και αυτό στην ελλαδαρα, σημαινει αυτόματα: "πάλιουρες ", "γνώστες" και κυριως "Ιve'beentheres"(ωραιο ονομα για γκαραζομπαντα), εκ του "ήμανε κι εγω εκει", που δεν ηταν εκει, σας το υπογραφω και μπορω και να το αποδειξω!

για το μονο που δεχομαι κριτικη κυριοι είναι, ότι ένα 38μισαρι κελσιου δεν με σταματησε ποτέ, όταν αυτοι επαιζαν μονο garage punk και εσεις ακουγατε "δεν ξαναβοσκω άλλες βουβαλες", "ευλαμπια", ανδρεα μικρουτσικο+σοφια βωσου και αλλα "ποπ/ροκ μοντερνα" των 80's!

υγ1  πειτε με παραξενο αλλα ξενερωσα με το "ταξιδιαρα ψυχη" και τον αγγελακα, alltogethernow μια παρεα, επι σκηνης. αλλιως ηταν τα πραματα όταν συνεβαιναν και επισης ο γιαννακης ειχε τοτε κατι προβληματα "αισθητικης" , με τις "αγγλοφωνες αθηναϊκες μπαντες" μου μαλλον ξεχαστηκανε διοτι "ου γαρ ερχεται μονον". αλλα που να εξηγω στους περισσοτερους από εσας και "τι τα θυμαμαι τωρα" θα μου πειτε! δικαιολογημενα ισως.

υγ2  οι ramones συνεχιζουν να ΜΗΝ είναι GARAGE punk. ποτε δεν ηταν. μαθετε επιτελους την διαφορα. εχουν ασπρισει και οι τριχες απ'τις μασχαλες σας, μην πω για πουθενα αλλου!